Att kunna kommunicera med sin omgivning på ett funktionellt sätt är ett grundläggande behov för alla människor. Vill du bli bättre på att kommunicera med de personer du möter i ditt arbete?

Vid autism och utvecklingsstörning behövs ofta ett anpassat individuellt stöd för att tillgodose behovet. Utbildning i kommunikation ger dig verktygen och förutsättningarna.

Under utbildningen får du kunskap om vad kommunikation är, vilka svårigheter det kan innebära för personer med autism och/eller utvecklingsstörning att kommunicera. Du får kunskap i hur vi kan ge ett individuellt anpassat stöd för att tillgodose behovet.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Personal som arbetar med personer som har autism och utvecklingsstörning.

• Vad är kommunikation?
• Kommunikation och autism- och/eller utvecklingsstörning
• Svårigheter
• Hur kan vi förenkla och förbättra?
• Introduktion till kommunikationshjälpmedel

Grundläggande kunskaper om autism och utvecklingsstörning och/eller genomgången utbildning i autism och utvecklingsstörning.

Efter utbildningen har du fått kunskap om vad kommunikation är, vikten av att man kan kommunicera samt hur vi kan förenkla och förbättra tvåvägskommunikation. Du har fått verktyg som du direkt kan använda i din vardag.

Tillgängliga kurstillfällen

10 okt 2019 09:00 - 16:00
Solna.
22 Nov 2019 09:00 - 16:00
Göteborg.
10 Dec 2019 09:00 - 16:00
Malmö.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.