Har du någon gång försökt motivera andra till att göra en förändring och stött på motstånd? Motiverande samtal handlar om att skapa motivation och förutsättningar för förändring.

Med motiverande samtal kan vi hjälpa en person igenom en förändringsprocess. Det handlar om vägledning snarare än rådgivning för att skapa nya tankebanor för att kunna ändra ett beteende och hitta en ny väg. Det här är en utbildning för dig som vill få förståelse och kunskap för att förstärka och lyfta fram personens egna motiv till förändring.

Under 2+1 dagar får du kunskap om, och förståelse för, grundläggande principer och förhållningssätt kring motiverande samtal. Du får öva dig på att lyssna, reflektera och ställa öppna frågor samt hur du ska förebygga och hantera motstånd. Utbildningen varvar teori med praktiska övningar.

Under utbildningen kommer du också tillsammans med de andra kursdeltagarna både få ta emot och ge feedback. Mellan utbildningstillfällena ska du arbeta med de MI-tekniker du får lära dig under utbildningen. Du ska beräkna ett par timmars förberedelse mellan utbildningstillfällena.

Våra utbildare är medlemmar i MINT – Motivational Interviewing Network of Trainers och certifierade inom High Performance Learning Journey, en pedagogisk modell för hur man skapar effekt och når resultat av utbildningar.

 

 

 

 

Stäng
Visa hela beskrivningen

MI grundutbildningen vänder sig till personal som arbetar med förändrings- och motivationsarbete inom t.ex, vård- och omsorg, skola, individ- och familjeomsorg. Det är en utbildning för alla som genomför samtal i sitt arbete och vill öka förståelsen för hus man kan samtala utifrån MI.

 • Grundläggande MI-principer och förhållningssätt
 • Vad är motivation – om att lyssna, reflektera och ställa öppna frågor
 • Skapa förändring och förändringsprocesser
 • Bedömning av en persons beredskap till förändring
 • Att förebygga, möta och hantera motstånd
 • Dilemman, utmaningar och möjligheter att tillämpa metoden

Grundläggande kunskaper om målgruppen du arbetar med.

Efter utbildningen har du fått förståelse för förhållningssättet i motiverande samtal och lärt dig metoder för att kunna påbörja arbetet med motiverande samtal.

Tillgängliga kurstillfällen

13 Nov - 14 Nov 2019 09:00 - 16:00
+ 18 Dec 2019 09:00 - 16:00
Göteborg.
18 Nov - 19 Nov 2019 09:00 - 16:00
+ 18 Dec 2019 09:00 - 16:00
Solna
Fåtal platser kvar
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.