Vill du skapa meningsfullhet i vardagen, ha fokus på det positiva och se möjligheter – även när det verkar svårt? Att våra dagar känns meningsfulla och att vi får positiva upplevelser är viktigt för oss alla hela livet.

 

Under en halv dag kommer du lära dig om hur du som arbetar inom äldreomsorg och demensvård kan skapa positiva känslor genom att vara lyhörd för vad som motiverar och skapar mening för varje person. Lär dig om musikens möjligheter, om hur levnadsberättelser kan bli ett användbart verktyg i vardagen och om hur du stimulerar till samtal.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Alla som i sitt arbete möter äldre och personer med demenssjukdom.

  • Hur levnadsberättelsen blir en grund för meningsfulla dagar
  • Reminiscens ett arbetssätt för att väcka minnen och hitta samtalsämnen
  • Musikens möjligheter
  • Introduktion till PERMA – om positiv psykologi

Vi rekommenderar att du har gått vår grundutbildning i personcentrerad vård av äldre och personer med demenssjukdom eller liknande grundutbildning.

Du kommer förstå hur du med ett positivt förhållningssätt kan använda dig av olika verktyg i det dagliga arbetet för att skapa meningsfullhet i vardagen.

Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.