Vill du skapa de bästa förutsättningar för de personer du arbetar med att förstå och hantera sin vardag? Vill du bättre förståelse för hur du kan öka deras självständighet och delaktighet?

Tydliggörande pedagogik utgår från individens behov och gör det möjligt att ta tillvara individers styrkor, drömmar och intressen.

Under utbildningen får du kunskap om begreppet tydliggörande pedagogik. Du får förståelse för hur tydliggörande pedagogik skapar förutsättningar att förstå, uppleva begriplighet och förutsägbarhet i vardagen utifrån målgruppens grundläggande svårigheter vid autism/utvecklingsstörning. Utbildningen varvar teori med praktiska gruppövningar och du får pröva på att skapa pedagogiska verktyg, med utgångspunkt i styrkor och intressen. Du får även kunskap i vad du behöver tänka på för att hitta rätt nivå för att möta den enskildes specifika behov.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Utbildningen vänder sig till personer som i sitt arbete möter människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. (autism/utvecklingsstörning.)

• Skillnaden i förutsättningar för den enskilde personen om vi arbetar med tydliggörande pedagogik
• Förutsättningen för självständighet och delaktighet med hjälp av tydliggörande pedagogik
• Individens behov och individanpassad struktur
• Att hitta rätt nivå för den enskilde personen

Grundläggande kunskaper om autism och utvecklingsstörning och/eller genomgången utbildning i Autism och utvecklingsstörning.

Efter utbildningen har du fått fördjupad kunskap om behovet av individanpassad struktur. Med konkreta metoder och verktyg kommer du direkt efter utbildningen kunna påbörja och utveckla ditt arbete med en tydliggörande pedagogik på ett individanpassat sätt.

Tillgängliga kurstillfällen

16 sep - 17 sep 2019 09:00 - 16:00
Solna.
Fullbokat
4 Nov - 5 Nov 2019 09:00 - 16:00
Göteborg.
20 Nov - 21 Nov 2019 09:00 - 16:00
Solna.
27 Nov - 28 Nov 2019 09:00 - 16:00
Malmö.
16 Dec - 17 Dec 2019 09:00 - 16:00
Solna.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.